Apropå krisen i äldreomsorgen

Jag läste en mycket bra artikel i bloggen Pettersson angående krisen inom den svenska äldreomsorgen. Där står bl a följande:

Är det rimligt att äldreomsorger har sämre bemanning än hem för så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som i verkligheten är unga friska ljugande män som är här för att bli ankarbarn åt den släkt som enligt dem själva inte finns?

Pettersson bara undrar och ställer frågan varför gör inte våra politiker det och varför har våra journalister slutat att kritiskt och seriöst granska politikerna och politiken.

Ja, man kan ju inte annat än hålla med till 110 procent. Och svensk press och media liknar mer och mer den i totalitära stater där ingen granskning eller ifrågasättande sker. Stor skandal är vad det är. När det gäller vissa saker så verkar Sverige ha oändliga resurser, men när det gäller andra så ska det sparas. Hur många gånger har vi inte fått höra förslag om att dra in den där kakan till kaffet för dom äldre, eller nåt liknande.  Jag mår illa. Igen. Läs hela artikeln här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera