Lammgryta à la Señor H

Här kommer en enkel, lättlagad (och god) lammgryta som jag brukar göra ibland. Grytan räcker till minst 5-6 personer.

Ca 1.5-2 kg lamm, rygg, bog el. karré (med ben), itusågat i tjocka skivor
2 burkar tomater, krossade
2-3 gula lökar
6 morötter
1 rotselleri
3 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
3 tsk salt
1 tsk svartpeppar
4 tsk oregano
4 tsk mejram
2 lagerblad

I en stor gryta blandar man först till en marinad av tomater, lök, vitlök, salt, svartpeppar, oregano, mejram, olivolja och lagerblad. Behövs mer vätska är det bara att späda med vatten, det brukar räcka med att man sköljer ur tomatburkarna. Lägg i köttet och ställ in i kylskåp över natten. Koka sedan grytan i minst 1,5-2 tim eller tills köttet är så mört att det lossnar lätt från benen. Lägg sedan i morötter och rotselleri och koka ytterligare ca 15 min. Smaka av med ev. mera kryddor och garnera gärna med t ex bladpersilja. Servera med ris. Bon appetit!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera