Man tar sig för pannan

Läser att Maria Larsson (KD) tycker att skattebetalarna ska stå för notan när muslimska föräldrar i religionens namn utsätter sina nyfödda söner för omskärelse. Läkarna vägrar att utföra ingreppet och jämför det med kvinnlig könsstympning. Det verkar inte finnas någon ände på politikernas välvilja när det gäller att tillmötesgå muslimernas krav. Jag är säker på att om dom kräver att vi ska införa vänstertrafik i Sverige pga att deras religion kräver det, så dröjer det nog inte länge förrän vi kör på den andra sidan!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till Man tar sig för pannan

 1. Tove skriver:

  Vad är det för muslimer som du har mött egentligen? Stackare, som har en sådan trist uppfattning om världen. Och inte särskilt realistiskt heller. Du ser bara de som sticker dig rakt i ögat. Dessutom tycker jag att du ska ta en titt på denna artikel: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article537746/Omskarelse-kan-minska-infektionsrisken.html

  • Senor H skriver:

   Hej Tove och tack för din kommentar! Det jag kritiserar är att det är skattebetalarna som ska betala för en religiös rit. Sedan så borde ju barnen själva få välja om dom vill bli stympade eller inte. En 18-årsgräns vore rimligt för att ta ett sådant beslut. Sån trist uppfattning har jag.

 2. Julia Dred skriver:

  Jag håller med dig. Svenska politiker böjer sig verkligen ner som agnar i vinden inför allt som har med islam att göra. Jag har funderat över om de helt enkelt är rädda för dem. Eller vad tror du annars kan ligga bakom? Är det bara den politiska korrektheten som orsakar allt konstigt som händer i vårt land numera?

  • Senor H skriver:

   ja, PK är ju en stor anledning till avsaknaden av kritik. Det blir en sorts åsiktsförtryck, alla måste gilla olika och tycka lika. Men kul att se paniken bland dom etablerade partierna när SD kom in. Nu går det inte att undvika debatten längre.

 3. Tove skriver:

  Jag ska nog erkänna att jag blev egentligen blev mer upprörd över din inställning att muslimerna bara vill ha och ha. Detta är ju inte sant, och det var därför jag funderade över vilka muslimer du har mött egentligen. Hela ditt inlägg gav intryck av att du inte har en sådan vänlig inställning till muslimerna över huvud taget. Sedan kan jag hålla med om att jag som ateist inte vill att mina skattepengar ska gå till någon slags religion. Dessutom vill jag påpeka att omskärelse inte är endast något muslimerna gör, så gör även judar och en stor del av USA:s befolkning, samt många i Storbrittanien, så ska du kritisera att föräldrar tar sådana beslut så ska du nog kritisera hela gruppen, inte bara en del.

  • Senor H skriver:

   Hej Tove!
   Var står det att muslimerna bara vill ha och ha? jag uttrycker bara mitt ogillande om att skattebetalarna ska stå för notan när det gäller omskärning. Och givetvis är det lika galet vem som än utsätter barnen för detta utan att dom själva kan protestera. Och det där med vänstertrafiken var bara en ironisering över politikerna som verkar tävla i att anpassa Sverige efter dom som kommer hit i stället för tvärt om.

 4. Tove skriver:

  ”Det verkar inte finnas någon ände på politikernas välvilja när det gäller att tillmötesgå muslimernas krav.”Man kan inte tillmötesgå något som ingen efterfrågar, eller ställer krav på. Och när det inte ”finns någon ände på välviljan” så uppfattar jag det som du anser att de ställer väldigt många krav.Tack för svaren på kommentarerna 🙂

  • Senor H skriver:

   Att dom ställer många krav på att vi ska anpassa oss i stället för tvärt om finns det hur många som helst exempel på, orkar inte räkna upp alla här. Du kan ju googla på ”Muslimer kräver” så har du läsning ett tag framöver…

 5. Tove skriver:

  Jag gjorde en googling som du föreslog, men någon lång läsning fick jag inte. Det var intressant att ta del av allas åsikter och uppgifter som kom upp på sökningarna, men dessa åsikter kom från bloggar och forum (och även politiskt inkorrekt kom upp med några träffar). Politiskt inkorrekt är en sida jag väljer att vara källkritisk emot eftersom de så tydligt inte har en neutral inställning till att rapportera nyheter. På bloggar och forum kommer endast andra- tredjehandsuppgifter upp (det är även väldigt lätt att bara skriva lögner på sådana), och de har heller ingen som granskar dem, såsom pressombudsmannen. De enda träffar som kom upp som jag kan lita på kom från bl.a. Dagens Nyheter och Sveriges Radio. I den ena artikeln, http://www.dn.se/nyheter/sverige/muslimskt-forbund-kraver-egna-lagar-1.562006, verkar det onekligen som om en stor grupp muslimer kommer med helt orimliga krav. I den andra artikeln, http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=847120, så kommer det fram att det endast är en person som på eget initiativ har gjort dessa krav och han hade inte stöd från Sveriges muslimska råd.

 6. Tove skriver:

  Jag skrev ett svar till dig igår, varför tog du bort det?

Kommentera