Lite Singapore och lite Lat Krabang

Jag har varit dålig på att uppdatera min blogg på sista tiden.
Men till mitt försvar vill jag dock anföra följande:

1. Singaporeresa (det tar på krafterna att kuska runt!)
2. Besök av P (en jobbarkompis) i 2 veckor. Många barer som ska visas osv.
3. Helt enkelt bara lite trött på bloggandet (tillfälligt?) Men här kommer i alla fall lite bilder från resan samt lite annat smått och gott. Här på Orchid Resort i Lat Krabang bodde jag en natt före resan till Singapore.

Orchid Resort (1)

Mitt rum hade en balkong som var utrustad med ”diskho”. Ja, varför inte!

Balkong med diskho

I Lat Krabang, som är en liten lantlig ”håla” var det lugnt och trevligt. Och en helt annan prisbild än i t.ex. Jomtien och Pattaya. Som här en Cappuccino med våfflor och sirap, 60 baht. ”Hemma” kostar bara kaffet ca 60 baht. Man kan leva otroligt billigt i Thailand om man bara är beredd att bo utanför tätorterna. Har pratat med åretruntboende svenskar som hyr hus med en liten trädgård för 8000 baht/mån, ca 2000 kr. Bara 20 min utanför Jomtien och Pattaya.

Cappuccino med våfflor, Lat Krabang (2)

Här på flygplatsen blev det en pizzaslice och 7 cl (!) vin. Ja, bara för att lugna nerverna lite inför flygningen, jag är ingen stor fan av starter och landningar

Pizzaslice med 7 cl vin

 Här en musikskola som underhöll på flygplatsen. Mycket vackert.

Musik på flygplatsen (2)

 Här lite blandade bilder från Singapore, verkligen en intressant stad (och samtidigt land). Extremt modernt samtidigt som man bevarat mycket från kolonialtiden.

Här på Fong, en kinesisk restaurang, åt jag den godaste kinamaten nånsin! Den ligger i hörnan Jim Klapa / North Bridge Road. Såg ut som vilken sunkig kinakrog som helst, men man hade fått otrolig fin kritik i pressen som var uppsatt på väggarna i små inramade tavlor. Särskilt beröm hade dom fått för sina Dumplings. Jag var också och käkade på McDonalds. Trodde jag ända tills jag tittade lite noggrannare och såg att jag var på Mos Burger! Min bedömning: Ung 100 ggr fräschare och godare. Jag åt en Natsumi Teriyaki Chicken Burger. Underbart fräscht och gott med Isbergssallad i stället för bröd omkring burgaren. Ytterligare en smakupplevelse som man kommer ihåg från Singapore.

009 (2) - kopia

Här lunch på Raffles. Nej, inte på hotellet utan på Raffles Hospital, ett stort sjukhus där det fanns ett otal små restauranger. Jag valde som synes pastarestaurangen.

Pasta på Raffles (3)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

0 svar på Lite Singapore och lite Lat Krabang

 1. Fit Före Fyrtio skriver:

  Hoppas du inte lessnar på bloggandet. Jag gillar den här typen av bloggar när man får veta lite hur det är att bo en längre tid utomlands.

 2. Jenny L skriver:

  Tack gode gud (eller Buddha kanske man ska säga) för den här uppdateringen..Vart ju lite orolig att du tappat fotfästet för en stund.. Phuuuu 😉

  • Senor H skriver:

   Tack Jenny L!
   Ingen fara med fotfästet, men däremot så är det lätt att tappa huvudet här nere .. If you know what I mean …

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.