”Det moderna folkhemmet” av Jimmie Åkesson

Tio citat ur Jimmie Åkessons nya bok Det Moderna Folkhemmet:

1) I ett land där större delen av befolkningen kan räknas som medelklass finns inget sug efter klasskamp.

2) Jag känner inte igen Sverige längre. Det här är inte Sverige. Det kan inte vara Sverige. Men så inser jag att det är Sverige. Det är det nya Sverige. Det är det nya, fantastiska, spännande, multikulturella lyckorike som så många inom de gamla partierna har skapat. Här är vi nu, med något som mest liknar krig på gatorna.

3) Inom det vänsterliberala etablissemanget har man länge bemött människors växande oro med något som närmast liknar förakt. Otrygghet tillbakavisas som okunskap.

4) För alla brottsoffer och deras anhöriga är otryggheten högst påtaglig. Den är deras verklighet. Den är på riktigt. Ska då jag som politiker klappa dem på huvudet och lämna fram en promemoria med tillrättalagd brottsstatistik?

5) Vårt främsta fokus är inte rehabilitering och återanpassning av brottslingar. Vårt fokus är straff … Det handlar om att besegra kriminella strukturer i mer eller mindre förlorade delar av vårt land.

6) I 2010-talets Sverige dör människor i väntan på nödvändig vård. Det är oanständigt. Det är skamligt.

7) Visst är arbete en viktig komponent i en fungerande integration [men] det räcker inte med jobb. Den synen leder snarare till mer segregation. En integrationspolitik som bortser från kultur och värderingar kommer aldrig någonsin att fungera.

8) Sverigedemokraterna består inte av karriärpolitiker, [utan] främst av helt vanliga människor som har sett problem i samhället och som känner ett ansvar att göra något åt dem.

9) Faktiskt kan jag inte ens erinra mig om att egentligen haft något större politiskt intresse … Livet rullar på och politiken är omöjlig att undvika på vägen.

10) Vi drivs av kärlek till vårt land, vår nation, vår natur och vår kultur.

Läs Vad Dick Erixon skriver om boken här i Samtiden.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.